Tappa öl korrekt
Korrekt tappning med ditt dispenseringssystem
Först och främst måste enheten justeras så att enkel tappning är möjlig. CO2-tryck/slangar
Tappning:
- ta ett rent, ursköljt glas och håll det i en vinkel under kranen
- öppna kranen helt och fyll på ölglaset ungefär 2/3 fullt och flytta långsamt glaset till ett vertikalt läge. Kanten på skummet är vid kanten på glaset.
- stäng kranen
- låt det tappade ölet vila i några sekunder, under denna tid kommer skummet att sjunka
- placera glaset i vinkel igen och öppna kranen åter. Ölet rinner in i glaset och det fylls upp till kanten.
- nu har glaset en perfekt krona och är välfyllt.
De flesta kompensator och kolvkranar är utrustade med en så kallad skumknapp. Genom att reglera skumknappen kan skumkronan formas efter önskemål.
Observera: Tappen från kranen bör inte komma i kontakt med ölen.
Vanliga fel
Torra glas - ledet till för mycket och bubblande skum
Knappen är inte helt öppen - stark skumning
För lågt tryck - ingen skumkrona bildas
Ölen är för varm - för mycket skum